Main image
17 abril
2011
escrito por

Platillo de pollastre amb Gambes de Palamós

El platillo és per molta gent l’esencia de la cuina empordanesa. Es una denominació que engloba multitud de plats que poden ser de carn, de peix i marisc o de la barreja dels dos, amb un fil conductor entre tots que és el sofregit i la picada, aquesta autèntica base de la cuina catalana és el que dona caràcter a tots aquests plats que anomenem platillo i a molts més.

El que ens ocupa avui és un dels plats més coneguts i estimats per tothom i que uneix en un sol plat una de les carns més humils i més consumides com és el pollastre, amb un dels mariscs amb més excelencia que es pot trobar a la nostra costa, les gambes de Palamós.

Per tant perqué pugueu fer a casa un dels plats més coneguts del Restaurant Xadó, passem a explicar la recepta de aquest platillo de pollastre amb Gambes de Palamós

Ingredients per 6 persones

  • 1 pollastre i mig
  • 750 gr de Gambés de Palamós
  • Brou de pollastre
  • una copa de conyac
  • Sal, pebre
  • Farina, pebre vermell
  • una mica de xocolata negra

Per la picada:

  • 4 dents d’all, julivert,  2 nyores, 2 llesques de pa torrat, 1 vaset de vi blanc, 12 cullaradetes d’oli d’oliva, ametlles torrades.

Per al sofregit

  • 2 Cebes mitjanes i 2 tomàquets madurs

Com fer el platillo…

Prepararem un sofregit amb un rajolí d’oli i la ceba tallada molt fina, cap al final hi afegirem els tomàquets triturats.  Apart També farem la picada amb les ametlles, les nyores, el pa,  l’all i el julivert fregits, per lligar-ho hi afegirem una mica de vi blanc.Platillo de pollastre amb Gambes de Palamós

Posarem una mica de farina i una mica de pebre vermell sobre el pollastre tallat a trossos i l’enrossirem en una paella d’oli ben calent i ho reservem.

Platillo de pollastre amb Gambes de Palamós

Platillo de pollastre amb Gambes de Palamós

Despres  salarem les gambes i les saltejarem també durant uns minuts, llavors les flambejem amb el conyac i les reservem també.

A la cassola on tenim el sofregit, hi posem la picada i el pollastre, ho remenem una mica  i ho cobrim amb el brou calent i ho deixem coure uns 15 minuts. Passat aquest temps hi afegim les Gambes, hi ratllem una mica de xocolata i hi posem una cullerada d’allioli negat. D’aquesta manera ho deixem fent xup-xup uns  5 minuts més.

Platillo de pollastre amb Gambes de Palamós

Ja només ens queda emplatar-ho i llest per disfrutar.

Bon profit!!

Receptes del Restaurant Xadó (chefs Charly Sadik i Dori Ortiz)

Comentarios cerrados