Main image
19 enero
2011
escrito por

Fideus a la cassola amb llagosta i marisc

Aquí tenim una nova entrega de les receptes del Restaurant Xadó,  en aquesta us explicarem com fer un plat que es omnipresent en el receptari de totes les cases de menjars i  també en les llibretes de totes les avies i mares de Catalunya, aquest plat és els fideus a la cassola. Aquest menjar accepta mil variants tant de només vegetal, com animal. com de peix o en barreja de tots aquests elements, en aquest cas ens decantarem per una versió “marinera” d’aquest plat amb el toc d’esquisitesa que li donarà la llagosta.

Heu de saber que aquest el plat que podreu trobar si veniu aquest any a fer la Garoinada al Xadó, així podreu veure com ha de ser el resultat final, o comparar com us ha quedat a vosaltres. I sense entretenir-nos més passem a la recepta.


Ingredients per 4 persones

  • 1 Sepia mitjana fresca
  • 4 escamarlans
  • 12 musclos de roca
  • 125 gr de cloïsses
  • 2 LLagostes d’uns 300 grs
  • 400 gr de Fideus mitjans
  • 2 cullerades d’allioli
  • Fumet de peix de roca
  • Sal i oli d’oliva

Com fer els Fideus a la cassola amb llagosta i marisc

Per fer la picada, en una cassola amb oli sofregim els alls sencers, les nyores partides, el pa torrat, els tomàquets i les ametlles. Hi afegirem la resta d’ingredients i despres ho triturarem tot.

En una paella saltejem, les sèpies que ja tindrem netes i tallades a trossos. Després saltejarem les llagostes que prèviament haurem obert per la meitat.

Per fer el sofregit, trinxem la ceba fina i la sofregim amb oli d’oliva fins que quedi ben daurada. Cinc minuts abans d’acabar la ceba hi afegim els alls i el tomàquet triturat i hi posem una mica de sal i de sucre (per baixar l’acidesa del tomàquet).

Ara que tenim totes les preparacions prèvies, agafem una cassola i saltejem la resta del marisc,

un cop daurat el reservem en una safata apart. Després en el mateix oli saltejem els fideus també. Seguidament afegim tots el ingredients (La picada, el marisc, menys les llagostes, la sèpia i els fideus) a la cassola que té el sofregit, també posarem un mica d’allioli negat i sal.

Ho cobrirem tot amb el fumet de peix i ho deixarem bullint uns 5 minuts, seguidament hi posem la llagosta i ho deixem 5 minust més, afegint més fumet si veieu que queda massa sec

Passat aquest temps ho deixeu reposar un parell de minuts i ja està llest per gaudir-ne

Receptes del Restaurant Xadó (chefs Charly Sadik i Dori Ortiz)


Comentarios cerrados