Archive for octubre 23rd, 2011

23 octubre
2011
escrito por

Campanya Gastronòmica d’Es Niu de Palafrugell del 21 d’octubre a l’1 de Novembre

El niu

Un any més es torna a organitzar la campanya gastronómica del Niu, basada amb un plat del mateix nom autócton de Palafrugell i la seva àrea d’influencia.

El Niu o Es Niu com s’hauria de dir, vindria a ser el rei dels platillos, la màxima expressió d’aquests guisats que s’inicien amb el sofregit i es culminen amb la picada. Es un plat que sap treure el màxim profit de ingredients en orígen humils (tot i que alguns ara tenen un preu de delicatessen) i integrar-los en una menja que esdevé una obra artística .

Aquest plat d’arrels antiquísimes ( existeixen referències del S. XVIII), es el mar i muntanya per antonomàsia que barreja amb el fil conductor del sofregit més cuidat, tot una varietat d’ingredients que trobàven el punt d’arribada a les cassoles de Palafrugell. Així hi podem trobar bacallà salat dels mercats de l’empordanet, les sèpies dels pescadors de Calella, els ocellets dels caçadors de la bisbal, la salsitxes de les granjes de vullpellac, les patates de l’horta, etc. Tots ells en comunió perfecta per donar plaer als nostres sentits.

Al video següent podem veure com el xef del Restaurant Xadó Xarly Sadiki  va donar una classe  pràctica als alumnes de cuina del Ies Baix empordà en la elaboració del Niu

Imagen de previsualización de YouTube

Recepta :

La recepta del Niu